Hva er kiropraktikk?

Kiropraktikk går i grove trekk ut på justere ledd slik at de beveger seg slik de skal. Det er først og fremst ryggsøylens ledd som behandles, men også ekstremitetenes og kjeveleddet. Leddet trenger slett ikke være ”ute av ledd ”, som oftest  har det kun mindre bevelighet i forhold til normalen.

Akupunktur

Kiropraktikk for dyr

Ved en kiropraktisk undersøkelse går vi over hunden og kjenner på bevegelighet i leddene, sammenligner sider, og vurderer låsninger. Selve låsningen ”åpnes” med et raskt trykk i den retning det aktuelle ledd naturlig skal bevege seg. Det er viktig å stabilisere hunden, slik at kraften i trykket konsentreres mot behandlingsstedet.
Kiropraktikken kan behandle problemer før de er uopprettelige.

Låsninger i ledd

En låsning, eller Vertebral Subluxation Complex, vil over tid føre til fysiske skader fordi nerver blir liggende i klem, og dette fører til et utall symptomer. Vi liker av denne grunn å behandle forebyggende: finne låsninger før de fører til irreversibel skade, behandle unge dyr for å forhindre at skjevstillinger og låsninger skal bli til problemer senere i livet.

Ryggsmerter hos dyr

Ryggsmerter av forskjellige årsaker er det vi vanligvis forbinder med kiropraktikk. Hos hunder tenker vi da på belastningsskader, spondylose, prolaps, med mer. I tillegg er det viktig å ta med kiropraktikken i halthetsutredningen: mange problemer i beina kan stamme fra låsninger i virvelsøylen. Og ikke minst kan de indre organer få skader fordi låsninger i ryggen ”klemmer på nerver”.

Vi har alle hørt om at kiropraktoren ordner opp med spedbarnskolikk, det er kun ett eksempel på problem i indre organer hvor årsaken sitter i virvelsøylen.

Dyrene opplever kiropraktisk undersøkelse og behandling som behagelig.