Kløe hos hund kan skyldes flere ting:
Parasitter – hudbetennelser – atopi – matvareallergi eller intoleranse – soppinfeksjoner- tørr hud og pels – autoimmune sykdommer (pemfigus) – noen få kreftformer.

Hva kan gjøres?
Det første vi som regel gjør er å behandle hunden for en eventuell hudinfeksjon som ofte kommer sekundært til kløen. Dersom hunden forblir kløefri etter avsluttet behandling gjøres ikke noe mer i første omgang. Dersom hudinfeksjonen kommer tilbake relativt raskt må man lete etter underliggende årsak.
Vi vil ofte også behandle mot parasitter for å være rimelig sikre på at det ikke er årsaken.Som regel gjøres dette med noen dråper som dryppes i nakken 2-3 ganger med 2-4 ukers mellomrom.
Ingen bedring?
Dersom hunden fortsetter å klø til tross for behandlingen vil man som regel anta at hunden er allergisk. Dersom den slutter å klø men fortsetter å ha håravfall eller seborrhe (tørr eller fettet pels) vil man teste for bl.a. ulike hormonelle sykdommer.
Hvilke symptomer ses oftest hos allergiske dyr?
- kløe over hele kroppen
- biting/slikking på bena/labbene
- tilbakevendende hudinfeksjoner
- tilbakevendende ørebetennelse eller bare rødhet i ørene
- rød hud mellom tærne
- rød hud på magen og/eller i armhulene
- rød hud rundt endetarmen evt mye slikking her
- analkjertelbetennelser
Hunden kan ha alle eller bare noen av disse symptomene. Vi anbefaler at du tar med hunden din til en hudutredning dersom den viser noen av disse symptomene.